Recept za

Domači prijatelj s pistacijo

  • Prigrizki
Energijska vrednost
Maščobe
Ogljikovi hidrati
Beljakovine

Priprava

Pečico segrejete na 180 °C. Namastite pravokoten pekač in ga obložite s peki papirjem tako, da bo gledal čez rob približno 2 cm. Nato v posodi stepete beljake in jih potresete s sladkorjem. Vanje nato rahlo vmešate kardamom/cimet, naribano lupinico pomaranče, moko in pistacije. Mešanico razporedite po pekaču. V prej segreti pečici pečete kolač približno 30 min, dokler ni rjavo zapečen. Nato ga vzemite iz pečice in pustite v pekaču, da se ohladi. Ohlajen kolač vzemite iz pekača in ga diagonalno narežete na 3 mm debele rezine. Položite jih na pekač in nato jih pečete še nadaljnjih 15 min na 150 °C, dokler niso suhe in hrustljave. Vzamete jih iz pečice in jih pustite, da se ohladijo. Odlično se priležejo ob skodelici kave. 

Sestavine za 4 osebe

3 jajčni beljaki)

75 g sladkorja

¼ čajne žličke kardamoma ali cimeta v prahu

1 čajna žlička naribane lupinice pomaranče

110 g moke

110 g ültje olupljenih nesoljenih pistacij*

* Če uporabljate ültje soljene pistacije, jih dobro operite, da odstranite sol. Nato jih odcedite in posušite na pekaču v pečici.