Recept za

Koščki banan s pestom iz arašidov in medu

  • Sladice
Energijska vrednost
438 kcal
Maščobe
16 g
Ogljikovi hidrati
59 g
Beljakovine
15 g

Priprava

  1. Grobo nasekljane arašide stremo skupaj z mineralno vodo, medom, sladkorjem in začimbami (meto ali meliso), da dobimo gosto pesto omako.
  2. Banane narežemo na koške in jih poškropimo z limoninim sokom, da ne porjavijo. Nato koščke banan razporedimo po kosih alufolije, jih zapremo in 5-10 minut pečemo na žaru.

Odpremo folijo ter banane prelijemo s pestom iz medu in arašidov.

Sestavine za 4 osebe

  • 100 g ültje arašidov, praženih in nesoljenih
  • 100 ml mineralne vode
  • 5 JŽ tekočega medu
  • 1 ČŽ rjavega sladkorja
  • nekaj listov mete in citronske melise
  • 4 zrele banane
  • 1-2 ČŽ limoninega soka

 

  • alufolija