Recept za
Pečen file lososa s prelivom iz pistacije
- Predjedi
Priprava
Fileje lososa rahlo premažete z oljčnim oljem in jih v žar ponvi spečete. Kruhu obrežete skorjo in ga v multipraktiku zmeljete v drobtine. V ponvi segrejete 2 jedilni žlici olja in na njem prepražite kruhove drobtine, dokler niso hrustljavo zlatorjavo pečene (približno 4 minute na zmerni temperaturi). Oluščite pistacije. V posodi za solato zmešajte preliv iz preostalih sestavin: oljčnega olja, šalotke, česna, limoninega soka, gorčice in timijana. Začinite s soljo in poprom ter v preliv vmešajte še pistacije. Krožnike obložite s solatnimi listi, rukolo in lososom, prelijte s prelivom in posujte s popečenimi krušnimi drobtinami.
Sestavine za 4 osebe
4 fileji lososa
2 rezini starega kruha
7 jedilnih žlic oljčnega olja
125 g ültje pistacij
1 šalotka (sesekljana)
1 strok česna (stisnjen)
1 limona (iztisnjen sok)
1 čajna žlička kopra
1 čajna žlička dijonske gorčice
1 čajna žlička posušenega timijana
200 g solatnih listov
75 g rukole