Recept za
Torta Pavlova s pistacijo
- Sladice
Priprava
Pečico segrejete na 120 °C. Posodo za stepanje premažete z limoninim sokom, da jo popolnoma razmastite in nato v njej stepete beljake v čvrst sneg. Med stepanjem postopoma dodajate sladkor in sesekljane pistacije. Na pekač položite peki papir in nanj s toplo žlico rahlo razdelite maso v 4 kroge – tortice. Pavlovo s pistacijo pečete 2 uri, tako da bo zunaj hrustljava in znotraj mehka. Pečene tortice dekorirajte z nesladkano stepeno sladko smetano, obložite s citrusi in dekorirajte z lističi mete.
Sestavine za 4 osebe.
3 jajčni beljaki
200 g sladkorja v prahu
100 g nesoljenih ültje pistacij (olupljene in grobo sesekljane)*
100 ml stepene sladke smetane
150 g citrusov (očiščenih)
4 lističe mete
* Če uporabljate ültje soljene pistacije, jih dobro operite, da odstranite sol. Nato jih odcedite in posušite na pekaču v pečici.