Recept za

Torta Pavlova s pistacijo

  • Sladice
Energijska vrednost
460 kcal
Maščobe
21 g
Ogljikovi hidrati
59 g
Beljakovine
8 g

Priprava

Pečico segrejete na 120 °C. Posodo za stepanje premažete z limoninim sokom, da jo popolnoma razmastite in nato v njej stepete beljake v čvrst sneg. Med stepanjem postopoma dodajate sladkor in sesekljane pistacije. Na pekač položite peki papir in nanj s toplo žlico rahlo razdelite maso v 4 kroge – tortice. Pavlovo s pistacijo pečete 2 uri, tako da bo zunaj hrustljava in znotraj mehka. Pečene tortice dekorirajte z nesladkano stepeno sladko smetano, obložite s citrusi in dekorirajte z lističi mete.

 

 

Sestavine za 4 osebe.

3 jajčni beljaki

200 g sladkorja v prahu

100 g nesoljenih ültje pistacij (olupljene in grobo sesekljane)*

100 ml stepene sladke smetane

150 g citrusov (očiščenih)

4 lističe mete

 

* Če uporabljate ültje soljene pistacije, jih dobro operite, da odstranite sol. Nato jih odcedite in posušite na pekaču v pečici.