Recept za

Zelenjava pod sirovo skorjico z oreščki

  • Glavna jed
Energijska vrednost
370 kcal
Maščobe
27 g
Ogljikovi hidrati
8 g
Beljakovine
22 g

Priprava

Cvetačo in brokoli kuhamo v slani vodi do vretja, odcedimo in pretresemo v posodo, odporno na vročino. Arašidovo maslo, gorgonzolo, mleko in vodo temeljito premešamo  in pogrejemo. Dodamo sesekljan česen in solimo po okusu. Z nastalo omako prelijemo zelenjavo, prekrijemo z rezinami sira in zlatorumeno zapečemo v pečici.

Sestavine za 3 osebe

  • ½ cvetače
  • ½ brokolija
  • 3 JŽ (jedilne žlice) ültje arašidovega masla s koščki arašidov
  • 100 g gorgonzole
  • 2 stroka česna
  • 100 ml mleka
  • ca. 100 ml vode
  • sol po okusu
  • 3 rezine Gauda sira