Recept za
Zelenjava pod sirovo skorjico z oreščki
Več na www.ueltje.si.
ültje recepti
Zelenjava pod sirovo skorjico z oreščki
- Glavna jed
Energijska vrednost
370 kcal
Maščobe
27 g
Ogljikovi hidrati
8 g
Beljakovine
22 g
Priprava
Cvetačo in brokoli kuhamo v slani vodi do vretja, odcedimo in pretresemo v posodo, odporno na vročino. Arašidovo maslo, gorgonzolo, mleko in vodo temeljito premešamo in pogrejemo. Dodamo sesekljan česen in solimo po okusu. Z nastalo omako prelijemo zelenjavo, prekrijemo z rezinami sira in zlatorumeno zapečemo v pečici.
Sestavine za 3 osebe
- ½ cvetače
- ½ brokolija
- 3 JŽ (jedilne žlice) ültje arašidovega masla s koščki arašidov
- 100 g gorgonzole
- 2 stroka česna
- 100 ml mleka
- ca. 100 ml vode
- sol po okusu
- 3 rezine Gauda sira