Recept za

Pečen file lososa s prelivom iz pistacije

  • Predjedi
Energijska vrednost
665 kcal
Maščobe
55 g
Ogljikovi hidrati
9 g
Beljakovine
34 g

Priprava

Fileje lososa rahlo premažete z oljčnim oljem in jih v žar ponvi spečete. Kruhu obrežete skorjo in ga  v multipraktiku zmeljete v drobtine. V ponvi segrejete 2 jedilni žlici olja in na njem prepražite kruhove drobtine, dokler niso hrustljavo zlatorjavo pečene (približno 4 minute na zmerni temperaturi). Oluščite pistacije. V posodi za solato zmešajte preliv iz preostalih sestavin: oljčnega  olja, šalotke, česna, limoninega soka, gorčice in timijana. Začinite s soljo in poprom ter v preliv vmešajte še pistacije. Krožnike obložite s solatnimi listi, rukolo in lososom, prelijte s prelivom in posujte s  popečenimi krušnimi drobtinami. 

Sestavine za 4 osebe

4 fileji lososa

2 rezini starega kruha

7 jedilnih žlic oljčnega olja

125 g ültje pistacij

1 šalotka (sesekljana)

1 strok česna (stisnjen)

1 limona (iztisnjen sok)

1 čajna žlička kopra

1 čajna žlička dijonske gorčice

1 čajna žlička posušenega timijana

200 g solatnih listov

75 g rukole