Recept za

Pesto z arašidi in papriko

  • Glavna jed
Energijska vrednost
143 kcal
Maščobe
14 g
Ogljikovi hidrati
2,2 g
Beljakovine
2,2 g

Priprava

1. Olupite česen in ga drobno nasekljate. Papriki razpolovite, očistite in narežete na majhne kocke.  Na jedilni žlici segretega oljčnega olja jih skupaj s česnom dušite približno 5 minut.

2. Prepraženo papriko skupaj z ostalimi sestavinami drobno spasirajte, po okusu začinite s soljo in poprom.

Pesto se odlično poda k vsem »al-dente« pripravljenim špagetom ali peresnikom.

Sestavine za 8 oseb

1 strok česna

1 manjša rdeča

1 manjša  rumena paprika

80 ml olivnega olja

60 g ültje arašidov, pečenih v pečici

2 jedilna žlicasesekljanega peteršilja

nekaj kapljic praženega sezamovega olja (lahko uporabite tudi drugo olje)

sol

sveže mleti poper